urban-technology-hva-amsterdam

01-18 Urban Technology

urban technology
 pijljtje-omlaag

Urban Technology is het multidisciplinaire onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam dat zich richt op het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, energie, de gebouwde stad en de circulaire stad.

infographic
infographic
infographic
infographic
infographic

BESTE LEZER,

Het onderzoek van hogescholen is aan een opmars bezig. Hbo-onderzoek speelt direct in op vraagstukken vanuit het werkveld en de maatschappij en het belang daarvan wordt steeds meer gezien, ook door de politiek. Dit blijkt ook uit het huidige regeerakkoord: de overheid maakt meer geld vrij voor onderzoek dat de maatschappij iets oplevert en met name voor praktijkgericht onderzoek van hogescholen.

De projecten van Urban Technology sluiten aan bij de belangrijkste maatschappelijke stedelijke thema’s van deze tijd, zoals circulariteit, leefbaarheid, mobiliteit en de energietransitie en laten zien dat we het inderdaad goed doen op het gebied van valorisatie. Dit wordt bekrachtigd door onze succesvolle subsidieaanvragen, want maar liefst acht van de negen ingediende aanvragen zijn in 2017/2018 gehonoreerd.

We onderzoeken en analyseren problemen waar professionals in de praktijk tegenaan lopen en ontwikkelen oplossingen, zoals een keuzekaart voor lokale afvalverwerking, ontwerpen voor verkoelende waterlichamen in de stad of verkeersrichtlijnen voor de verschillende elektrische voertuigen. De basis van de expertise van Urban Technology zit bij faculteit Techniek en we werken ook veel samen met de andere faculteiten van de HvA, bijvoorbeeld op het gebeid van data, businessmodellen en gebruikersonderzoek.

In deze nieuwsbrief leest u meer over een aantal van deze impactvolle projecten van Urban Technology, die alleen tot stand hebben kunnen komen met uw hulp en inbreng.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn


MEDE NAMENS HET URBAN TECHNOLOGY TEAM WENS IK U VEEL LEESPLEZIER!Met vriendelijke groet,
Gerard van Haarlem
Decaan Faculteit Techniek


IN DEZE UITGAVE


Slim, veilig en stil bevoorraden

hva-urban-technology-nav5

Energieverbruik over de dag verdelen

hva-urban-technology-nav5

 

Koppeling tussen fysiek en sociaal in na-oorlogse straat

hva-urban-technology-nav5


Burgerinitiatieven groen in de stad

hva-urban-technology-nav5

Van organisch afval tot product

hva-urban-technology-nav5

 

Water voor verkoeling in de stad

hva-urban-technology-nav5


Data-analyse voor een slimme stad

hva-urban-technology-nav5

 
 

05 / juli 2018
05 / juli 2018

Logo

hva-urban-technology-logo