data-analyse-hva

08 Data-analyse voor een slimme stadData-analyse voor een slimme stad


Steden genereren en verzamelen steeds meer data. Bijvoorbeeld over het gebruik van elektrische laadpalen, vuilophaalsystemen en verkeersdoorstroming in de stad. Deze data wordt city data genoemd. In vergelijking met de rest van Nederland verzamelt en publiceert Amsterdam de meeste city data. Deze data wordt door onderzoekers van Urban Technology steeds vaker in onderzoek gebruikt.

Daarom is op 1 september 2017 het lectoraat Urban Analytics opgericht. Het lectoraat Urban Analytics wordt geleid door bijzonder lector Nanda Piersma en is een samenwerking met het Centrum Wiskunde & Informatica, Faculteit Techniek en Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie. Bij het lectoraat zijn wiskundigen, software engineers en studenten betrokken. Samen ondersteunen zij onderzoekers van Urban Technology bij het uitvoeren van data-analyses.

Big Data-station

Op 12 april 2018 is Nanda Piersma benoemd tot Comenius Senior Fellow. Het fellowship is een onderwijsinnovatieprogramma van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO). Als fellow ontving Nanda Piersma €100.000.

Dit bedrag gaat zij besteden aan de ontwikkeling van een Big Data-station. In het Big Data-station kunnen studenten, onderzoekers en docenten samenwerken met overheden en bedrijven. Zij gaan datagedreven services voor de stad ontwikkelen.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
05 / juli 2018
05 / juli 2018

Logo

hva-urban-technology-logo