Icoonproject Bestemming Duurzaam Zuidoost

Bestemming Duurzaam Zuidoost

Bestemming Duurzaam Zuidoost

Trekker: Lector Frank Suurenbroek (Bouwtransformatie)

Onder de werktitel “Circulair Zuidoost” gaan de grote publieke en private partijen uit Amsterdam Zuidoost gezamenlijk werken aan de onderscheidende en innovatieve verduurzaming van Amsterdam Zuidoost, en Amstel III in het bijzonder. Daartoe initiëren en bundelen de partijen concrete projecten en initiatieven rondom de thema’s energie, afval (en water), mobiliteit en connectiviteit. Urban Technology treedt als kennispartner toe tot deze “Triple Helix gebiedsontwikkeling”.

Met het project willen we een langjarige samenwerking met partners uit dit gebied bewerkstelligen, waaronder de gemeente Amsterdam, de Amsterdam Arena, het Academisch Medisch Centrum (AMC), NUON en Alliander. Hiermee hebben we ook toegang tot een “proeftuin” waarin vernieuwende projecten en innovaties plaatsvinden.

“Circulair Zuidoost” is zelf nog in opbouw. Mede hierom gaan we langs twee sporen aan de slag. Ten eerste nemen we actief deel aan de opbouw van “Circulair Zuidoost” en ontwikkelen hiervoor een innovatief gebiedsontwikkelingsmodel. Hiermee proberen we “Circulair Zuidoost” te versterken en verrijken en parallel de kennis toepasbaar te maken voor vergelijkbare initiatieven en ambities elders. Ten tweede willen we actief gaan deelnemen aan verschillende van de door de partners te initiëren projecten.

Het project Duurzaam Zuidoost realiseert een langjarige en zichtbare aanwezigheid binnen een aansprekende proeftuin.
Bent u geïnteresseerd in dit project? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Projectmanager Jeroen van der Kuur: j.van.der.kuur@hva.nl of Lector Bouwtransformatie Frank Suurenbroek: f.suurenbroek@hva.nl

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
Met ons icoonproject bewerkstelligen
we een langjarige samenwerking met partners 
Greening the Cloud2
01 / juni
01 / juni

Logo

hva-urban-technology-logo