Sensorlab_header2

Start Amsterdam Sensor Lab

Start Amsterdam Sensor Lab

Vanaf 1 december 2015 start Urban Technology met het Amsterdam Sensor Lab (ASL). Het lab richt zich op het ontwikkelen en produceren van sensoren voor het meten van specifieke data in de stad. Een speciaal ontwikkelde sensor levert data-op-maat en dus zeer nauwkeurigere informatie. Denk bijvoorbeeld aan sensoren die verkeer en bezoekers in de stad tellen. Of sensoren die hitte- en rioolwaterstanden meten. De meetresultaten dienen als basis voor nieuwe oplossingen voor de stad.

De sensoren zijn stationair en worden verwerkt in straatmeubilair, bijvoorbeeld een stoeprand of vangrail. Bij de ontwikkeling gaat het altijd om toepassingen die nu nog niet op de markt zijn. Het lab is gelieerd aan het Urban Analytics onderzoeksteam en de onderzoekers van het lab werken nauw samen met studenten en docenten van de opleiding Engineering. De meetdata ondersteunt de onderzoekers van Urban Technology bij het ontwerpen van nieuwe oplossingen. Het lab staat ook open om met en voor andere partijen sensoren te ontwikkelen.

Heeft u een specifieke meetopdracht en interesse in een speciaal daarvoor ontwikkelde sensor? Mail Rob Schaacke voor meer informatie.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn
De meetdata ondersteunt de onderzoekers van Urban Technology bij het ontwerpen van nieuwe oplossingen.
Urban Analytics-hva
02 / december
02 / december

Logo

hva-urban-technology-logo