homepage nr4

01 Urban Technology

urban technology
 pijljtje-omlaag

Urban Technology is het multidisciplinaire onderzoeksprogramma van de Hogeschool van Amsterdam. Het richt zich op het onderzoeken, ontwerpen en realiseren van oplossingen voor grootstedelijke uitdagingen op het gebied van mobiliteit, energie, de gebouwde stad en de circulaire stad.

infographic
infographic
infographic
infographic
infographic

BESTE LEZER,

Nederland staat in de kopgroep van meest innovatieve landen (Innovatiescorebord Europese Commissie) en Amsterdam werd in 2016 tot hoofdstad van innovatie uitgeroepen. Daar heeft u wellicht op uw eigen manier aan bijgedragen. Maar het innovatietempo ligt hoog en de concurrentie is fors en dat geeft wellicht ook extra druk.

Kun je de ontwikkelingen niet bijbenen? Dan raak je achterop. Daarom leiden we onze studenten op om zich in deze snel veranderende markt staande te kunnen houden. We leren ze hoe ze innovatiekracht en kennis ontwikkelen en op peil houden. Dat kunnen we alleen als we de praktijk binnenhalen. Alleen met uw hulp kunnen we aan de slag met de meest actuele vraagstukken. Onze onderzoekers en student-onderzoekers werken samen met onze partners binnen de verschillende fasen van onderzoek. Van probleemanalyse tot prototype, van data-analyse tot concrete praktijkinstrumenten. Onze onderzoekers worden hierbij ondersteund door een data-analyse en een business models expertteam.

In dit jaarverslag laten we zien waar onderzoek binnen Urban Technology toe kan leiden. We brengen een aantal impactvolle projecten in beeld die allen een bijdrage leveren aan het toekomstbestendig maken van de stad.

FacebookTwitterGoogle+LinkedIn


Mede namens het Urban Technology team wens ik u veel leesplezier!Met vriendelijke groet,
Gerard van Haarlem
Decaan Faculteit Techniek


IN DEZE UITGAVE


FOODLOGISTIEK OP DE KAART

hva-urban-technology-nav5

MEER SCHONE TAXI’S OP STRAAT

hva-urban-technology-nav5

 

Voor hetzelfde geld klimaatbestendig

hva-urban-technology-nav5


NIEUWE PRODUCTEN VAN
TEXTIELRESTEN

hva-urban-technology-nav5

VAN PROTOTYPE TOT PRAKTIJKINNOVATIE

hva-urban-technology-nav5

 

SLIMME STADSDISTRIBUTIE IN OUDE PIJP

hva-urban-technology-nav5


04 / mei 2017
04 / mei 2017

Logo

hva-urban-technology-logo